Stres, manjak sna i bolesti slabe imunitet

Imunost bi se mogla opisati kao vojska koja štiti tjelesni organizam od vanjskih utjecaja i svaki dan se bori protiv mikroorganizama i virusa. Kad pobijedi mi smo zdravi, a kad jednom izgubimo, nismo

Stres, nedostatak sna i bolest slabe imunitet. Primarni pokazatelj stanja imunološkog sustava je koliko obično si bolestan i na koji način ga treba izliječiti. Za one koji uhvate gotovo svaki virus ili bakteriju i žele da se vječnost poboljša, istražite situaciju svog javnog vojnog stanovništva.

Fiksni umor
Ako ste neprestano drenirani i nema vidljive svrhe poput nesanice, stresa na poslu, gripe, prohladnog ili drugog virusa, umor bi mogao biti pokazatelj da se vaš imuni sustav bori protiv jedne stvari.

Dlanovi koji blede unutar prohladnih
Problemi s cirkulacijom indikacija su disfunkcije imunološkog sustava. U slučaju da vam se dlanovi prebrzo poklope kad se otkriju hladno, što znači da u njima nema dovoljno krvi. I nisu to samo dlanovi. Hladna nosnica, uši ili prsti šalju nam identičnu poruku i ukazivat će na lupus i probleme sa štitnjačom.

Ljubičasta svrbe pore i koža
Pore ​​i koža glavna su zaštita tijela – štiti ga od prodora mikroorganizama i virusa. Za one koji dobivaju osip obično, međutim prije, kada imate alergijske reakcije ili dermatitis – to može biti znak da je vaš imuni sustav preopterećen.

Novi simptomi alergije, ali dodatno pogoršavaju alergijsku reakciju na prethodne
Ako je imunitet preopterećen ili oslabljen, mogu se pojaviti novi simptomi alergije, uz slabiji odgovor na simptome alergije koje pojedinac već ima.

“Budući da imunitet slabi, isto tako i alergijska reakcija. Ako puno kihate i njušite ovog proljeća, ne bi u osnovi značilo da ste puno manje alergični. To bi dodatno moglo značiti da vaš imunitet nije u najboljem redu”, objašnjava imunolog dr. Anthony Weido.

Česte prehlade i infekcije
Ako hladnoća ne nestane ili imate stalnu infekciju ili iritaciju pažnje, to će biti dobar prijedlog da ispitate svoj imunitet i da li postoji ili ne postoji autoimuna bolest.

Saznajte kako ojačati imunitet?

Ono što sami možete učiniti jest stalnost režima prehrane, prosijavanje šećera, jedite što prirodnije i suvremenije što je više moguće, trenirajte, držite se u zraku, dovoljno spavajte, perite dlanove i održavajte higijenu. Drugo i ne manje bitno je odlazak liječniku i otkrivanje razloga za jesen u imunitetu.