PUTIN ŠALJE LIJEKOVE I MEDICINSKU OPREMU, POMAŽE BALKANU: Stigla zvanična informacijama, riječ je o OVIM DRŽAVAMA

Rusija će učiniti sve što može kako bi pomogla Republici Srpskoj i BiH u ovoj teškoj situaciji uzrokovanoj virusnom koronarnom pandemijom, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa članom srbijanskog Predsjedništva Miloradom Dodikom.

– Ministar Lavrov obećao je pomoć Rusije u medicinskim potrepštinama za Republiku Srpsku i BiH, koje su neophodne za borbu protiv koronarnog virusa. Zamolio sam šefa ruske diplomacije da pomogne i omogući dostupnost medicinskih potrepština i lijekova iz Rusije u Republici Srpskoj i BiH, posebno u ovoj situaciji kada se borimo protiv širenja epidemije corona virusa i kada smo lišeni tih sredstava iz EU – naglasio je Dodik.

Dodik dodaje da je Lavrovu prenio da Republika Srpska i BiH ulažu maksimalne napore i daju sve od sebe kako bi spriječili širenje epidemije.

– Zahvalio sam ministru Lavrovu na njegovom interesu za situaciju u Srpskoj i BiH, kao i na pomoći koju nam je Rusija uvijek pružala i zamolio da prenese pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji u ovim trenucima nije zaboravio o Republici Srpskoj i razmišljao o nama – naglasio je. Dodik.