“ZA SVOJIH 65 GODINA NIŠTA SLIČNO NISAM VIDIO”, Dr Nestorović upozorava građane: Ako osjetite ove simptome, javite se DOK NE BUDE KASNO

“Svi koji su trenutno u teškoj situaciji, svi se nisu javili liječniku na vrijeme i svi su već uveliko kasnili, najvjerojatnije što se tiče liječenja u bolnici”, kaže dr. Nestorović.

Imam 65 godina i nekoliko godina stručnosti, vidio sam obilje problema, međutim ni u kom slučaju nisam kvalificirao takvo vanredno stanje – kaže dr. Branimir Nestorović za Pink, pulmolog i alergolog na College Kids’s-u Klinika Tirshova, govoreći o sadašnjem epidemiološkom scenariju u Srbiji.
On naglašava da naša statistika, pored svjetske statistike, pokazuje da je koronavirus smrtonosan za ostarele osobe, osim ovih s trajnim bolestima, i upravo je zbog toga najzaštićeniji.

Govoreći o kritikama zbog nekoliko mjera koje su srpske vlasti pokrenule, liječnik kaže da mora izdržati.

Trenutno smo u okviru trećeg, najvažnijeg i najštetnijeg tjedna! – Nestorovićevi čimbenici, uključujući i sljedeću nedjelju, bit će vrlo naporni za dobro osoblje, posebno za osobe koje se testiraju na COVID-19.
Započet će masovna ispitivanja, koja mogu pokazati da je raznolikost oboljelih definitivno daleko veća nego što se trenutno izvješćuje.