SVAKO VECE POTOPITE STOPALA U OVU VRUCU KUPKU, CUDO JE ZA IMUNITET: Stari kineski lijek stiti od virusa, a i PODMLAĐUJE

Primijenite stari kineski lijek za imuniet, potopite stopala u toplu vodu!

Vruće kupke za stopala sa određenim sastojcima pomažu da ojačate imunitet, ističu kineski ljekari!

Nalazimo se na prelasku iz jeseni u zimu, i već duboko smo “zagazili” u sezonu virusa, pa je od izuzetne važnosti da ojačamo imunitet i zaštitimo se od prehlada i gripa.

Osim namirnica koja podstiču odbrambeni sistem organizma, kineski lekari ističu još jednu veoma važnu stavku  –  a to je da svakodnevno utopljavate stopala!

Na primjer, u Kini se zagrijavanje stopala u toploj vodi smatra jednom od metoda liječenja u tradicionalnoj medicini, uz akupunkturu, gvaš masažu i druge vrste zehnika koje se primenjuju na akupunkturnim tačkama. Zašto ova tehnika, a koju su i naše bake upražnjavale, djeluje? Suština je da je stopalo uglavnom slično multifunkcionalnom kontrolnom panelu za cijelo tijelo, jer ima više od 60 biološki aktivnih tačaka.

Tradicija utopljavanja nogu je još uvijek uobičajena u Kini, gde se koristi kao način za poboljšanje zdravlja, produženje mladosti, pa i života. Poenta je da ovaj tretman primijenjujete svako veče prije spavanja, a možete da u vodu dodate i neke ljekovite biljke poput bosiljka. Kada su stopala poparena, aktiviraju se energetske tačke koje lakše “upijaju” ljekovita svojstva bilja.

Kako se primjenjuje?

Biološki aktivne tačke i zone koje se nalaze na stopalima aktiviraju se prilikom izlaganja vrućoj vodi sa lekovitim supstancama, što pomaže u jačanju imunološkog sistema. Stimulisanjem termoregulacije poboljšavamo ukupnu cirkulaciju i eliminišu se patogeni. Bonus je da se stanje kože lica i cijelog tijela poboljšava.

Evo šta možete da dodate u vodu da biste poboljšali efekat:

-senf,
-sodu bikarbonu,
-ljekovite biljke (suhe ili svježe),
-razna esencijalna ulja.

Ipak, ove vruće kupke se ne preporučuju osobama koje pate od sljedećih stanja:

tromboflebitisa (zapaljenja površinskih vena),
-kardiovaskularnih bolesti,
-hipertenzije,
-visoke temperature,
-trudnoće.

MONDO