NEĆE VAM TREBATI NIJEDAN DRUGI LIJEK: Izbacuje sve otrove i stres iz tijela za samo jedan dan…

Izbacuje sve otrove i stres iz tijela za samo jedan dan…

Ovaj prirodni lijek očistit će organizam od viška soli i masnoće, ali i oslobodit će vas stresa i hroničnog umora.

Pored primjene ovog lijeka potrebno je da se zdravo hranite, te izbjegavate pića sa puno štetnih dodataka.

Osobe koje ne piju vino ili uopšte alkohol mogu više da piju prirodne sokove od grožđa, višnje i slično, jer sadrže zdrave sastojke.

Sastojci:

– 12 čehna bijelog luka

– pola litre crnog vina

Priprema:

Očistite bijeli luk, možete ga i ustitniti ako želite, pa stavite u staklenu bocu. Dodajte vino i dobro zatvorite. Čuvajte na svjetlosti 2 sedmice i svakog dana promućkajte po nekoliko puta. Nakon 2 sedmice, procijedite napitak i prespite u drugu staklenu flašu.

Primjena:

Uzimajte po jednu kašičicu tri puta dnevno tokom mjesec dana.

Napomena:

Ovo je jak lijek i zato ga primjenjujte sa pauzom od 6 mjeseci između 2 tretmana, dakle, samo dva puta godišnje. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 24 sata.

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI CRNOG VINA:

Paracelsus, utjecajni švicarski liječnik iz 16. stoljeća je napisao: “Vino je hrana, lijek i otrov – samo je pitanje doze.” Kao i kod gotovo bilo koje hrane ili pića, velike doze vina mogu biti štetne za naše zdravlje – ali isto tako, umjerene doze nam mogu biti i jako korisne.

Istraživači su otkrili da su crna vina bogata flavonoidima najbolja za naše zdravlje. Flavonoidi su najpoznatiji po svojim antioksidativnim svojstvima koja pomažu tijelu da se bori protiv alergijskih, virusnih i kancerogenih neprijatelja.

Crna vina također sadrže antioksidante, koji pomažu tijelu da postane otpornije na rak i kardiovaskularne bolesti. Najveću koncentraciju antioksidansa i flavonoida sadrže 3 poznata branda: Cabernet Sauvignon, Petit Syrah i Pinot Noir.

Druga crna vina, poput Merlota sadrže manje flavonoida, ali opet mnogo više nego većina bijelih vina. Dakle, najbolja vina za zdravlje su suha crna vina. Naravno, nemojte pretjerivati – ali uzmite u obzir, sada već naučno dokazanu činjenicu, i dodajte čašu vina svojoj svakodnevnoj prehrani. Prema naučnicima, ovo bi mogli imati značajan učinak na očuvanje vašeg zdravlja.