5 GREŠAKA KOJE RADITE PRIJE SPAVANJA ZBOG KOJIH SE NAJVIŠE DEBLJATE A NISTE NI SVJESNI TOGA

Ovo su neke loše navike prije spavanja koje će dovesti do toga da se udebljate: Noćne grickalice. Nije uredu da jedete kasno naveče. Tako nećete moći potrošiti te kalorije. Zato nemojte jesti kasno. Ako osjetite glad, jedite lakšu hranu poput svježeg sira.

Kafa i energetski napici. Ne pijte kafu kasno jer nećete onda moći zaspati. Također, izbjegavajte konzumaciju energetskih pića. Osim što nećete moći zaspati, ta pića su štetna po vaše zdravlje. Uništavaju vaše organe, tete srcu i povećavaju rizik od nastanka dijabetesa.

Kada idete kasno na spavanje. Nije uredu da idete kasno spavati. Tako se nećete odmoriti. Bilo bi dobro kada biste se potrudili da legnete ranije i da tako radite svaku noć. Praktikujte da legnete prije pomoći. Vidjet ćete kako ćete se bolje osjećati. Naviknite svoj organizam na zdrav režim.

Postavljanje alarma prekasno. Vjerovali ili ne, istraživači kažu da ljudi koji su rano ujutro izloženi jarkom svjetlu imaju niži indeks tjelesne mase od onih koji su kasnije izloženi svjetlu. Dokazano je da čak 20-30 minuta prirodnog vanjskog svjetla utiče na indeks tjelesne mase.

Korištenje elektronskih uređaja prije spavanja. Većina nas ima lošu naviku da gleda u telefon prije spavanja. Ne biste trebali to raditi. Također, nemojte stavljati telefon pored glave jer telefon zrači, a svi znamo da je to zračenje štetno. To zračenje može izazvati razne probleme, također izazvati i nastanak tumora.

Izvor: Megaportal.info