Evo kako da smršate

Jeste li ikada pitali zašto se masno tkivo najviše nakupi u određenom dijelu vašeg tijela? Nauka kaže da se širenje masti identificira sa određenim sklonostima blagostanja, a slučajno da znate zašto se najviše udebljate u srednjem dijelu ili bedrima, pomislit ćete da je jednostavnije odabrati rutinu prehrane i vrstu aktivnosti to će vam pomoći da postanete mršaviji.

Evo pet najosnovnijih regija na tijelu i kako nastaviti:

1. Područje grudi

Masno tkivo se najviše sakuplja na sredini regije, leđima, ramenima, grudnom području i na rukama do laktova. Razlog nije ispravna prehrana i odsustvo aktivnosti. Sadašnje promjene u prehrani koje uključuju unošenje 500 do 1000 kalorija svaki dan, vježbajte 30 do sat vremena pet puta tjedno, a kardio vježbanje (vožnja biciklom, energično šetnje) bit će idealno. Radite u pokretu koji vam nije teško da razgovarate s drugom osobom.

Uključite aktivnosti na području grudi, na primjer, sklekove, trbušnjake, sklekove, ekspanzije i tako dalje.

2. Područje srednjeg presjeka od pupka i lumbalnog dijela leđa

U slučaju da se u predelu želuca udebljate najviše, to može biti pokazatelj ekstremnog rada hormona pritiska kortizola. Pokušajte jesti zdravo kao što se moglo očekivati ​​u datim okolnostima, jedite gomilu vlakana, hranjivih sastojaka, minerala uz kombinaciju aktivnosti koje uključuju strategije za jednostavniji pritisak na rukovodioce, na primjer, jogu i pilates.

U slučaju da vam se, opet, želudac neprestano povećava (bez prisustva masti na leđima), to bi moglo biti zbog problema s disanjem ili nerazumnog korištenja alkoholnih pića. Smanjite prijem alkoholnih pića ili posjetite stručnjaka u slučaju da imate poteškoća s opuštanjem.

3. Zona srednje regije od grudi i cijelih leđa

To je pokazatelj da niste istinski dovoljno dinamični i da jedete neučinkovito, odnosno preskačete večere i prepuštate se. Pokušajte jesti pet umjerenih večera dnevno, jedite skromnije dijelove i isti broj zdravih, niskokaloričnih ishrana kako bi se razumno moglo očekivati. Štoviše, budite uistinu dinamičniji, šetajte, plivajte i vježbajte leđne aktivnosti i trbuh vježba.

4. Teritorija želuca, butine i zadnjice

Slučajno da najviše gomilate masnoće u ovoj, za neke dame ‘osnovni’ region, to je razuman znak da niste istinski dovoljno dinamični. Nula u aktivnostima upornosti donjeg dijela tijela i aerobiku i biciklizmu visokog intenziteta bit će izvanredne odluke.

5. Zona srednje regije, grba i cijelih nogu

Masno tkivo koje utječe na donji dio tijela, uključujući potkoljenice i potkoljenice, obično je posljedica trudnoće. Za ovo izdanje vrijede slični savjeti kao pod brojem 4, tj. Za sredinu, bedra i stražnji kraj.