Ne ignorište ni slučajno:EVO KOJI ZNAKOVI UKAZUJU DA JE NIVO MAGNEZIJUMA U VAŠEM TIJELU OPASNO NIZAK!

Gastroenterolog kraljevske bolnice Salford Jon Shaffer pojašnjava: „Magnezij je izvrsna hemijska hemikalija. Dok ga probavljamo, on unosi tekućinu u probavne organe, što znači da se želučani mišići opuštaju i probavni organi mogu još čišći bez ikakvih problema. Obično se lokalno uzima kao izuzetno moćan purgativ i daleko je manje nesiguran od bilo čega dostupnog na šalteru. ‘

Bez obzira što pomaže probavnim organima u radu, magnezij je neophodan za neke ključne cikluse u našem tijelu. Uz to srce kuca uobičajenije, mišići bolje rade i manje pristaju (što omogućuje bolje rezultate u igrama), jednostavnije je upravljati pritiskom, smiriti migrenu, spriječiti prehladu i smanjiti destruktivnost pušenja.

Potražite magnezijum u zelenom zelenom povrću, cjelovitim žitaricama, zemljanoj (osnovnoj) riži, mliječnim proizvodima, sjemenkama, mesu, ribi i ribi.

Nedostatak magnezijuma uzrokuje brojne medicinske probleme, probleme kostiju, srce, glavobolju, obeshrabrenost i brojne različite bolesti.

Pored toga, insuficijencija je povezana sa Parkinsonovom infekcijom. U svakom slučaju morate dobro jesti i unositi dovoljno magnezijuma.

Predloženi unos je 500-100 mg svaki dan. Dakle, jedite isti broj zelenog povrća, brokule, povrća, kelja, kupusa, špinata, a uz to i sjeme i zob.

Prihvatanje odgovarajućih mjera magnezijuma spriječit će napredovanje koronarne bolesti, velikog mozga, pa čak i Alzheimerove bolesti.

Također, ublažit će glavobolju, kontrolirati puls, aritmije, popraviti nedostatak sna, pobijediti jad, poboljšati asimilaciju, rad mišića, smanjiti muke u mišićima, kostima, ojačati tijelo u velikoj mjeri.