ČAK SU I LJEKARI OSTALI ZATEČENI OTKRIĆEM: Ako Prokuhate Med I Cimet U TAČNO Ovoj Razmjeri, Za Samo Nekoliko Dana Riješićete Se Holesterola, Prehlade I…

Najveća prednost kućnih lekova je ne samo da vam pružaju veliki broj lekovitih svojstava, već vam održavaju zdravlje. Pored ovih biljnih sastojaka za lečenje različitih bolesti, naučnici i doktori su i dalje zbunjeni fenomenalnim rezultatima.

Cimet i med su poznata kombinacija u kineskoj medicini koji potiču iz mnogih drevnih medicinskih tekstova. Oba sastojka imaju svojstva koja su odlična za vaše zdravlje. Esencijalna ulja koja se prave od cimeta i enzima iz meda proizvode hidrogen peroksid, koji ovim sastojcima daje antimikrobna svojstva za lečenje različitih bolesti, infekcija i gljivica

Kombinacija meda i cimeta može da spreči srčana oboljenja. Najbolji način da iskoristite ovu kombinaciju je da napravite pastu od nje. Možete da konzumirate na suvo koristeći mešavinu jednom ili dva puta dnevno ili kao ukusan doručak kada namažete na hleb.

Da li ste znali da jedna kašika meda (sirovi je najbolji) i 1/4 kašike cimeta može da pobedi prehladu za dan ili dva? Konzumirajte dva puta dnevno u periodu od 3 dana i videćete najbolje rezultate.

Kombinacija cimeta i meda je odlična protiv prehlade i kašlja, čak i nazalnog začepljenja. Kako biste napravili efikasnu smešu, potrebno je da napravite mešavinu od 1 kašike meda i 1/4 kašike cimeta i primetićete visok nivo antibakterijskih svojstava i moćnih antioksidanata koji mogu da vam izleče infekciju.

Zbog svojih imunomodulatornih svojstava, med je odličan za lečenje bilo kakvih rana. Konzumirajte smešu 3 dana i videćete zdravstveno poboljšanje, posebno sad tokom zimskog perioda.

Reference na lekovita svojstva potiču iz drevnih sumerskih tekstova 2000 godina pre nove ere i zalažu se za korišćenje meda u medicinske svrhe i u vidu lekovitih masti. Aristotel, koji je živeo tokom 384. godine pre nove ere, je rekao da je med melem za umorne oči i rane.

Medicinska svojstva cimeta su podjednako jaka kao kod meda. Cimet je često korišćen u drevnom Egiptu kao panaceja. Doktori iz srednjovekovne Evrope su koristili med za kašalj, suvo grlo i artritis. Ovaj kućni lek od cimeta i meda je bio korišćen za lečenje bola u stomaku, holesterola, gripa, viška kilograma i akni.

Kako biste napravili mešavinu, skuvajte med u posudu i dodajte cimet kako bi dobio na gustini. Zatim ostavite smešu da se ohladi i sipajte u teglu. Konzumirajte kada je potrebno, jednu kašiku nakon obroka ili doručka.

Ako imate problema sa holesterolom, pomešajte 2 kašike meda i 3 kašike cimeta u prahu u pola litre vode za čaj i smanjićete holesterol u krvi za 10% u roku od 2 sata.

Kao što smo napomenuli za pacijente obolele od artritisa, potrebno je 3 dana da se izleči hronični holesterol. Čist med na svakodnevnoj bazi uz obroke takođe pomaže kod holesterola

Izvor: fokuzz.com