4 NAČINA KOJA ĆE VAM POMOĆI DA U POTPUNOSTI UKLONITE NASLAGE SA ZUBA

how to remove plaque from teeth

Nasmiješeno je najmoćnija gesta. Nasmiješimo se kad vidimo svoje voljene, kad nas netko nasmije, kad pomislimo na neke dobre uspomene – to je uvijek povezano s nečim pozitivnim.

Osmijeh smanjuje stres i stvara više pozitivnih emocija u nama.

Dobra oralna higijena sprječava bolesti desni, zadah ili propadanje zuba, a loša može dovesti do ozbiljnih komplikacija, uključujući bolesti srca.

Pokušajte izbjeći:

Alkohol
Citrusi
Kiseli bomboni
Kruh
Čips
Gazirana pića
Suho voće
Led
Kava
Postojalo je istraživanje u kojem su znanstvenici sa Sveučilišta Harvard otkrili da bolest desni može uzrokovati rak gušterače.

Plak nastaje zbog mješavine bakterija u ustima i nusproizvoda hrane. Vaši zubi su prekriveni plakom koji se pretvara u kamenac koji može dovesti do upale i bolesti desni.

Nepravilna oralna higijena uzrokuje zubni kamenac. Kako bi se klonio daljnjih komplikacija, Američko zubarsko udruženje dalo je sljedeća pravila:

Koristite električne četkice za zube
Mijenjajte četkicu za zube svaka 3-4 mjeseca
Perite zube dva puta dnevno, koristeći mekanu četkicu
Očetkajte liniju zubnog mesa i svaki dio zuba i jezika
Obavezno isperite četkicu za zube i nikada je ne prekrivajte
Držite četkicu za zube u uspravnom položaju
Ovdje vam nudimo četiri recepta koja će vam pomoći ukloniti naslage i poboljšati zdravlje zubi:

Koristite ovu domaću pastu za zube: pomiješajte jednake količine sode bikarbone i kokosovog ulja, a zatim dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja i jednu i pol žlicu Stevije.
Ovdje će vam trebati nekoliko kapi eteričnog ulja metvice, limuna i anisa, dodajući ih u čašu vode. Isperite usta ovim 4-5 puta dnevno.
Držite malo kokosovog ulja u ustima 15-20 minuta. To će vam pomoći u uništavanju bakterija i održavanju bijelih zuba.
Zakuhajte nekoliko šalica vode, a zatim dodajte šalicu svježe metvice i pola šalice ružmarina. Ostavite 15 minuta, a zatim procijedite. Kad se ohladi, isperite usta.