STAVILA Je Kurkumu Oko Očiju, 10 Minuta KASNIJE Se Desilo NEŠTO NEVJEROVATNO!

Kurkuma ima posebno mjesto u indijskoj kuhinji zbog svoje zlatne boje i iznenađujućeg okusa, no to što nju čini posebnom je nevjerovatna ljekovitost…

Ona se naširoko koristi zbog svojih ljekovitih svojstava u obje, kineskoj i ayurvedskoj medicini za liječenje mnogih različitih zdravstvenih problema, od bolova do raka.

Ono što čini ovaj začin tako posebnim su njegova anti-aging, anti-upalna i antioksidativna svojstva.

Aktivni spoj u kurkumi se zovekurkumin i on je detaljno proučavan tokom proteklih godina. On je vrlo koristan zbog svojih antiseptičkih, protivupalnih i antioksidativnih svojstava.

Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranjive tvari kao što su vitamini, minerali, kalcij i vlakna. Najbolji dio u čitavoj priči je da jekurkuma netoksična i ne izaziva nikakve nuspojave. Stoga, ona je potpuno sigurna za upotrebu.

Zdravstvene prednosti kurkume:

– Poboljšava raspoloženje
– Kontroliše dijabetes
– Detoksikacija jetre
– Poboljšava probavu
– Spriječava Alzheimerovu bolest
– Održava srce zdravim
– Liječi rane
– Spriječava artritis i djeluje kao prirodni ubica bolova
– Spriječava rak
– Čini kožu zdravijom i ljepšom
– Kurkuma je dobar u prevenciji pigmentaciju kože i toniranju kože. Redovita upotreba kurkume na vašoj koži utiče na njen sjaj.

RECEPTI

Sve što trebate učiniti je pomiješati prstohvat praha kurkume s pastom izrađenom od pola kašičice soka od limuna, kašičice soka od paradajza, te prstohvat brašna.

Nanesite smjesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smjesa je jedna od najboljih prirodnih lijekova za liječenje podočnjaka, i ima sposobnost ih ukloniti u bilo kom trenutku.

Druga mogućnost je da koristite smjesu izrađenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smjesa odstoji oko očiju tokom 10 minuta, a rezultat će biti svijetla koža, piše ” novihorizonti ”

Da li ste čuli za “Zlatno mlijeko”? Ovaj drevni jogijski lijek je naširoko korisšten za liječenje različitih zdravstvenih problema, uključujući i parazite, infekcije bubrega, gube, infekcije mjehura, virusnih infekcija, proljeva, groznica, prehlada, bolova u mišićima, bronhitisa, glavobolje i artritis.

RECEPT ZA “ZLATNO MLIJEKO”

Sastojci:

– 1 čaša mlijeka
– ½ kašičice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
– 1 kašičica sirovog meda
– ½ kašičice mljevene kurkume
– ¼ kašičice svježe mljevenom crnog papra

Upustvo:

Prvo, zagrijte mlijeko i dodajte cimet. Zatim dodati kokosovo ulje, med, kurkumu, i papar. Miješajte stalno dok se smjesa ne zagrije do vrenja. Pobrinite se da ne dođe do vrenja.

Procijedite i zlatno mlijeko je spremno!

Napomena:

Preporučuje se da se promiješa prije nego se popije, jer nisu svi od sastojaka topljivi. Ne zaboravite podijeliti sa svojim prijateljima i porodicom na Facebooku, jer možda pomoći nekome u potrebi!