Vlašac je poznat i kao “mlađi brat luka”

Ova biljka spada u domaćinstvo ljiljana, slična je luku i češnjaku, iako se jede drugačije i ima dodatni mirisni stil od luka na koji smo navikli

Vladlac se naziva i “mladenačkim bratom luke” što je definitivno istina.

Ova biljka spada u domaćinstvo ljiljana, slična je luku i češnjaku, iako se jede drugačije i ima dodatni mirisni stil od luka na koji smo navikli.

Neki kažu da porijeklom dolazi iz alpskog dijela Europe, dok drugi izjavljuju da dolazi iz srednje Azije i Sjeverne Amerike, te da je u Europu stigao svilenim putovima zbog Marka Pavla.

U svakom slučaju, vlaško lišće nezamjenjiv je ukras i začin mnogim jelima raznih kuhinja dok govorimo, no ukras nije samo onaj uzrok toga što je vlasnik sladak, doživljaji Natural Info.

Po čemu se potpuno razlikuje od luka?

U početku po stilu. Vlaška je mnogo manje mirisna i uvrijeđena od luka i luka, zbog čega se obično koristi kao začinska biljka. U usporedbi s različitim lukovicama, temeljca se jednostavno ne jede s vlasac, samo se koristi lišće i nedavno. Ako ga želite koristiti sljedeći dan, možda bi bio dobar prijedlog da ga zamotate u vlažan materijal i stavite u hladnjak. Ne odlažite ga stajati u čaši vode, jer će ga natopiti i tako se pretvoriti u kašast i trulo.

Što sadrži?

U usporedbi s različitim oblicima luka, biljka je izuzetno bogata beta-karotenom. Mršavi neiskusni listovi sadrže obilje Hranjivih vitamina A i C, jedva puno manje vitamina B i minerala, fosfora i željeza. U 0,7 grama slanuta sadrži 0,7 grama masti, 4 grama ugljikohidrata, 3 grama proteina i Zero grama ldl kolesterola.

Zašto bih ga trebao jesti?

Različiti su uzroci. Uz antibakterijsko, antivirusno i antialergijsko djelovanje, vitalna karakteristika ove neiskusne biljke je da pomaže jetri da izbaci toksine iz tijela. Nakon toga poboljšava probavu, ali osim toga smanjuje raspon šećera u krvi zaustavljajući razgradnju inzulina. Dodatno sprječava zadržavanje vode u tkivima, a brojna druga istraživanja dokazala su da korisno utječe na izgled.