LIJEPO STE OPRALI RUKE, ALI STE ONDA NAPRAVILI FATALNU GREŠKU! Kao da ih niste ni oprali ako na kraju uradite OVO!

Ljekari otkako je virusa korona krenuo da se širi savjetuju da je prva odbrana od širenja zaraze redovno i temeljno pranje ruku.

Međutim, postoji nešto što većina ljudi sigurno uradi u ovom postupku i time ponovo dovodi i sebe i druge u opasnost, a to je zavrtanje slavine.

Ukoliko nakon ispiranja ruku vodom zatvorimo slavinu rukama, na njih se ponovo nakupljaju bakterije i virusi, tako da je čitav proces prije toga besmislen. Zato je potrebno da slavinu zatvorite maramicom ili papirnim ubrusom nakon brisanja ruku.

Imajte na umu da ukoliko ste negdje napolju i slavinu ste zatvorili ubrusom ukoliko ponovo dodirnete šakom prljavu kvaku na vratima toaleta dolazi do kroskontaminacije – i morate ponovo da operete ruke.

BONUS

Italija se danas oprašta od glumca Brune Armanda, koji je preminuo u nedjelju u Milanu.

Riječ je o poznatom glumcu, koji je igrao u mnogim italijanskim filmovima i TV serija, a naša publika ga pamti kao jednog od glumaca u filmu “Anđeo iz Sarajeva” (L’Angelo di Sarajevo), istinitoj priči o ratnom izvještaču RAI-ja iz Sarajevu Francu Di Mareu, koji je nastojao spasiti djevojčicu iz opkoljenog glavnog grada Bosne i Hercegovine, u vrijeme agresije na našu zemlju.

Bruno Armando u tom filmu igrao je zajedno s našim sjajnim glumcem Adnanom Haskovićem.

Oni koji nisu imali priliku pogledati film na italijanskoj državnoj televiziji RAI – priča je smještena u Sarajevu, 1992. godinu kada italjanski TV novinar Marco De Luca bude poslan u BiH kako bi izvještavao o ratnim strahotama.

foto: Twitter

Tu upoznaje desetomjesečnu Malinu koja će mu promijeniti život. Marcu se bude očinski osjećaji koje do tada nije imao, te odluči spasiti djevojčicu i odvesti je u Italiju.

To, ipak, nije nimalo jednostavno i Marco se suočava sa brojnim problemima u ratnom Sarajevu.

No, neće odustati i krenut će u potragu za Malininim biološkim roditeljima koji žive u Višegradu. Na bolnom putu biva svjedok barbarskim zločinima.

Naš glumac Hasković u filmu glumi pukovnika Babića, a pored njega uloge tumače Luca Angeletti, Thekla Reuten, Radje Čupić, i sada pokojni Bruno Armando. Film je režirao oskarovac Enzo Monteleone.

“Oni koji su ga poznavali plakat će zauvijek, ali također će zadržati cijeli život privilegiju da ga volim”, napisao je italijanski glumac Luca Zingaretti u svom dirljivom sjećanju na Bruna, te dodao: Danas se osjećam izgubljeno, Bruno ne može nadoknaditi razlog… Zbogom prijatelju!”.