OVO JE SMRT ZA MASNE NASLAGE, URADITE OVO I STOMAK ĆE SE SAM ISTOPITI: Za SAMO mjesec dana stomak ravan kao u manekenke!

Gojenje u predjelu stomaka je najčešće, a skidanje masnih naslaga sa ovog dijela tijela najteže. Iako je prvo rješenje obično dijeta, morate da imate u vidu da na masnoće na struku ne utiče samo ishrana, već i neke vaše navike.

Kad izbacite sledećih 6 navika, trebalo bi da se stomak praktično otopi!

Pušenje

Prije svega, prilikom konzumacije cigareta guta se puno vazduha, zbog čega stomak otiče. Drugo, toksične supstance iz cigareta ubijaju dobre bakterije koje su zadužene za pravilno fukncionisanje crijeva. Treće, pušenje je smrtonosna navika koje što prije treba da se riješite.

Uživanje u alkoholnim pićima

Prazne kalorije kojih su ovakva pića pune, pomažu da se ugojimo. Osim toga, redovno konzumiranje alkohola, čak i u malim dozama, usporava mezabolizam i inicira da tijelo skladišti masti, umjesto da ih koristi kao energiju. Isto kao i cigarete, i alkohol uništava dobre bakterije koje pomažu pravilnom radu sistema za varenje i sprječavaju gojenje u predjelu stomaka.

Zaslađeni napici

Najčešći krivci za nadutost stomaka su pivo i gazirana pića. Slatki napici takođe usporavaju metabolizam i negativno utiču na rad unutrašnjih organa.

Pretjerivanje sa kafom

Da, kafa jeste diuretik i logično je da mislite da što je više pijete, manje vode i soli ostaje u telu. Ali, u praksi je stvar drugačija, jer previše kofeina izaziva dehidraciju i negativno utiče na sistem za varenje. Kao rezultat javlja se usporen metabolizam i pojava naslaga na stomaku.

Nepravilna ishrana

Za ravan stomak izuzetno su važna neka pravila ishrane, a to je da ne preskačete doručak, da ne jedete bar tri sata prije spavanja i da ne pravite dugačke pauze između obroka. Ova sasvim jednostavna pravila pomoći će da se brzina metabolizma dovede u normalu i da tijelo počne da sagorijeva uskladištene masnoće.

Ritam spavanja

Dovoljna količina kvalitetnog, noćnog, kontinuiranog sna izuzetno je važna za kompletno zdravlje, ali i za vitku liniju. U suprotnom, luči se puno hormona kortizola, koji doprinosi skladištenju masnoća u predjelu struka.

(Stil.kurir.rs)