RECEPT ZA ČUVENE PALAČINKE DIJANE ĐOKOVIĆ KOJE NOLETOVA DJECA OBOŽAVAJU: “Bako, spremi normalne, pusti one bezglutenske”

Dijana Đoković ne krije da se ne slaže baš uvijek sa načinom ishrane koji praktikuju Novak i njegova supruga Jelena, ali i da im se “ne miješa u izbor”. Na veliku radost Stefana i Tare, baka im priprema omiljena jela kad god joj se ukaže prilika, odnosno kada ih roditelji dovedu u Beograd.

“Kad god ima vremena, pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da se šetamo… Dođu kod nas kući, da i unuci osjete toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke.

Uvijek se čuje: “Bako, spremi nam palačinke!”, pa se onda nadmećemo: “Koje ćete, bezglutenske ili normalne”, a Stefan kaže: “Bako, normalne, pusti te bezglutenske”, otkrila je uz osmijeh Dijana Đoković.

Palačinke Dijane Đoković pripremaju se lako, pratite recept.

Sastojci:

– 2 jaja

– 200 g brašna

– 4 kašike ulja

– 300 ml mlijeka

– 200 ml mineralne vode

– kašičica-dve šećera

– prstohvat soli

Priprema:

Razbijte jaja u činiju pa dodajte šećer i so. Umutite mikserom, dodajte ostale sastojke sljedećim redosijledom: polovinu pripremljene količine brašna i mlijeka, pa ostatak brašna i mlijeka. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Lagano dodajte mineralnu vodu i ulje i nastavite sa mješanjem.

Ostavite smjesu da odstoji trideset minuta u frižideru, pa pecite sa obje strane na zagrijanom tiganju na koji ste stavili nekoliko kapi ulja. Nafilujte nadevom po želji i uživajte, prenosi Hello.

RECEPT ZA ČUVENE PALAČINKE DIJANE ĐOKOVIĆ KOJE NOLETOVA DECA OBOŽAVAJU: "Bako, spremi normalne, pusti one bezglutenske"

(Izvor: Kurir.rs)