RAKIJA OD ŽALFIJE JAČA JE OD SVAKE HEMIJE: Ova 3 Recepta Obavezno Čuvajte Za Zdravlje Vas I Vaše Porodice…

Žalfija je posebna biljka, ona je dobra za grlo i infekcije disajnih puteva ali i za razne infekcije u ustima. Odlična je za želučane problem i problem sa crijevima.

Žalfija pomaže kod visokih temperature tijela, bolova u tijelu i groznice koje se pojave prije prehlade. Naučno je dokazano da cimet ubija veliki broj bakterija čak i one koje su otporne na antibiotike. (Tekst se nastavlja ispod)

Rakija od žalfije:

250 grama listova žalfije trebate potopiti u 1,5 litar čiste domaće rakije. Neka tako stoji 3 sedmice pa procjedite i dodajte 1,5 kilograma bagremovog meda.

U staklene flaše prespite i neka tako stoji još 3 sedmice.

Ponekad promućkajte, a pije se svaki dan po mala kašikica jednom dnevno. Napominjemo da je ovo izuzetno zdrav i dobar recept za cjelu porodicu

Tinktura za prevenciju bolesti:

Deciliter 70% etilnog alkohola stavite 20 grama sitne žalfije listića. Neka tako odstoji na toplom mjesec dana. U malo vode ubacite 15-tak kapi i piti 3 puta dnevno. (Tekst se nastavlja ispod)

Djeca i trudnice ovo ne smiju koristiti.

Žalfija i cimet protiv bronhitisa:

Dvije kašike šećera istopite i prelijte sa pola litra mlijeka. Kada prokuha sklonite sa vatre i dodajte kašikicu sitne žalfije i pola kašikice cimeta u prahu. Neka tako odstoji desetak minuta i procjedite i piti tri puta dnevno.