7 DANA SAM PILA VODU OD KISELIH KRASTAVACA, REZULTATI SU ME ŠOKIRALI: Prvo se grozila, a na kraju se desio veliki OBRT

Saznajte šta se desilo ženi koja je 7 dana pila vodu od kiselih krastavaca.

Beograđanka koja je otkrila šta joj se desilo nakon što je 30 dana pila kefir oduševila je javnost rezultatima, kao i samim receptom za domaći kefir. I dok kefir važi za jednu od zdravijih i korisnijih namirnica, malo kome bi palo na pamet da pije vodu od kiselih krastavaca.

Ipak, žena po imenu Ileana Pols Bronet odlučila je da uradi eksperiment u trajanju od 7 dana i na taj način otrije šta će se desiti sa njenim organizmom. Budući da je maratonka, upravo to ju je podstaklo na ovaj potez s obzirom na to da je često viđala da maratonci piju vodu od kiselih krastavaca, prva pomisao na ispijanje ovog napitka bila joj je grozna. Ipak, danas ga aktivno propagira.

Rasol odlično utiče na mamurluk, ali to nije jedino njegovo blagotvorno dejstvo. Ljekari navode da dobro utiče na zdravlje srca i da je najveća zabluda da se ljudi nakon ispijanja osjećaju na kiselinu. Naprotiv, rasol osvežava dah. Prepun je antioksidanata, vitamina A i E, pomaže probavi, reguliše šećer u krvi… Ileana Pols-Bronet je tokom ovog testa dobila menstruaciju, a tvrdi da je napitak spas za mensturalne grčeve, piše Mondo.

Ovo su njeni rezultati:

1. dan – iznenađena ukusom, nije kiseo, nego slan
2. dan – nema grčeva
3. dan – navikla se na ukus
4. dan – bolovi u mišićima se ne osjećaju
5. dan – trenira se jače
6. dan – u dahu se ne osjeća miris sirćeta
7. dan – eksperiment je uspio, a ukus je postao baš prijatan

Džoana Ven, sertifikovani onlajn trener za mršavljenje sa diplomom biološkog inženjeringa, kaže: “Sok od kiselih krastavaca postao je popularan među sportistima i pojedincima koji vode računa o svom zdravlju zbog visoke koncentracije elektrolita, prije svega natrijuma i kalijuma, koji mogu djelovati kao rehidrator i pomaže tijelu da nadoknadi esencijalne minerale koje je izgubilo tokom prekomjerne fizičke ili al*oholne aktivnosti”.

Dijetetičar Bri Bel kaže da postoji važno upozorenje za ispijanje ovog soka.

“Ne postoji način da se tačno kaže koliko soli dobijate u soku od kiselih krastavaca kupljenim u prodavnici, jer informacije o nutritivnim vrijednostima koje su navedene na tegli samo navode koliko je u samom kiselom krastavcu. Zbog toga, ako odlučite da pijete sok od kiselih krastavaca, počnite sa 30 mililitara ili manje, pa provjerite kako se osjećate”, savetuje dijetetičar.