Dijeta sa KUHANIM JAJIMA za 2 sedmice skida i do 10 kg: PRŽI SALO SA STOMAKA, imat ćete struk kao manekenka

Dijeta sa kuhanim jajima je izuzetno popularna, posebno nakon uskršnjih praznika, jer obećava brzo mršavljenje.

Iako je ovde naglasak na kuhanim jajima, bitno je znati da njih možete u nekim obrocima i zameniti nekim drugim izvorima proteina, ali je važno da to budu posna mesa ili riba.

Ova dijeta od povrća dozvoljava ono koje ne sadrži skrob, a od voća, možete jesti ono u kojem je nizak procenat šećera. Zagovornici ove dijete obećavaju da se može oslabiti i do 10 kilograma za dvije sedmice.

Ipak, važno je naglasiti da je ovo vrlo restriktivna dijeta i kao takvu, nije preporučljivo primijenjivati je na duži vremenski period.

Njen jelovnik isključuje čitave grupe namirnica i zato je važno da se konsultujete sa svojim ljekarom prije nego što se podvrgnete ovom načinu mršavljenja.

Evo kako izgleda jelovnik:

Za doručak, savjetuje se da pojedete bar dva kuhana jaja, uz bareno povrće kao što su blitva ili spanać i salatu od paradajza. Od voća, možete pojesti grejpfrut.

Za ručak i večeru, možete pojesti po dva kuhana jaja ili bareno ili pečeno meso – piletinu ili ribu, uz zeleno povrće. Dozvoljeno je i parče vrlo posne junetine.

Od povrća, slobodno uživajte i u tikvicama, rukoli, paprikama, brokoliju i začinima poput bijelog luka, bosiljka, kurkume, ruzmarina i origana. Voće sa niskim procentom šećera uključuje i pomorandže, lubenicu, šumsko voće kao i limun.

Od pića, držite se vode ili čaja i kafe bez šećera.

Od masnoća, dozvoljeni su kokosovo i maslinovo ulje, a povremeno i mala količina putera.

Povremeno možete ubaciti u jelovnik mliječne proizvode s niskim procentom masti – obrano mlijeko, jogurt ili sir.

Evo šta treba da izbjegavate:

Klonite se krompira, graška, mahunarki, kao i banana, ananasa ili sušenog voća.

Nikakve prerađevine ni grickalice nisu dozvoljene, a tokom ove dijete ne jedu se ni hljeb ni peciva.

Iskustva pokazuju da se kod osoba sa indeksom tjelesne mase od 25 i više značajno ubrzao metabolizam zahvaljujući ovoj dijeti, prenosi Krstarica. Takođe, smanjio se nivo hormona gladi, grelina.