Uklonila KURJE OKO SAMA: Nakon Što Je UOČILA Ovo Na STOPALU Usledio PAKAO, Sve Počelo Kao PECKANJE

Deluje kao mali problem, ali može da preraste u veliki!

Kurje oko je ne samo velika neprijatnost zbog bolova i peckanja koje osećate, a stanje samo još više pogoršava zbog obuće koju smo prinuđeni da nosimo u toku dana. Kako vam se ne bi dogodilo da ovu neprijatnost trpite mesecima, odmah krenite u rešavanje problema.

Prenosimo vam ispovest žene koja je sama rešila problem, u kućnim uslovima i ne radi se o bilo kakvom melemu.

Nikada nisam imala problem sa stopalima u smislu grubih peta, kurjih očiju i slično. Čula sam da može da se desi da se pojave ukoliko nas užulja neka neudobna obuća. To se meni upravo dogodilo.

Nakon jednog slavlja na kojem sam bila, kada sam došla kući, primetila sam da mi je mali prst na stopalu bukvalno ljubičast nakon skidanja cipele. Bol nisam osetila, bar nikakvu jaču neprijatnost. Nekoliko dana kasnije taj prst je bukvalno menjao boje, kao semafor pa se i malo zagnojio. Ostavila sam da sve samo sraste, bukvalno ništa nisam mazala i naravno prošlo je.

Foto: Profimedia

Međutim, posle samo mesec dana, počela sam da osećam konstantno peckanje upravo tu na malom prstu. Nisam obraćala pažnju, prag bola mi je visok, mislila sam da je nešto prolazno, ali situacija se pogoršavala.

Pokazala sam prijateljici stopalo i rekla mi je da imam kurje oko. Nikada nisam ni imala priliku da vidim uživo, pa nisam znala ni da prepoznam o čemu se radi. Pojavilo se na jagodici malog prsta, na stopalu. Bol je bio sve jači, a agoniji kao da nije bilo kraja.

Sigurno su dva meseca prošla pošto sam probala sa svim mogućim lekovima da izlečim ovo. Otišla sam kod lekara, a on je predložio da se odseče, što bi u mom slučaju bilo jako nezgodno jer se nalazilo na jagodici. To bi značilo da ne bih mogla, a ni smela da hodam dok to ne zaraste.

Došla sam kući i bukvalno pincetom počela da čupam i vadim nešto što je ličilo na sitne končiće. Kada bi bol postao nepodnošljiv prestala bih, zavila bih prst, a zatim sutradan nastavila. To je trajalo desetak dana, dok na kraju na prstu nije ostao samo jedan krater, bukvalno rupa gde se nalazilo kurje oko, ostatke kože sam odstranila makazama i tek nakon ovoga prst se oporavio.

Od tada posebnu pažnju obraćam na ovaj prst, kako se ovo ne bi ponovilo.

sd.rs