ZA ZDRAV STOMAK, RIJEŠITE SE GASOVA I NADUTOSTI BEZ LIJEKOVA: Jedite Ovu Biljku Svaki Dan

Čudesan narodni lijek protiv bolova i nadimanja stomaka!

Nadimanje stomaka može biti bolno, neprijatno i uzrokuje gasove, a evo kako da se riješite ovog stanja jeftino i bez lijekova.

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u tijelu razvija opasna bolest, poput karcinoma. Ako često osjećate nadimanje stomaka, treba obavezno da posjetite ljekara, a mnogi stručnjaci za liječenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji. Riječ je o peršunu koji je diuretik, antiseptik i reguliše upale, a vijekovima je poznat kao vrlo ljekovita biljka u narodnoj medicini.

Peršun ima karminativna svojstva, kao i bosiljak, morač i kamilica, što ga čini moćnim prirodnim lijekom koji riješava problem nadimanja i gasova. Možete skuhati čaj od peršuna, piti vodu u kojoj je stajao ili ga stavljati u jela kako bi pomogao u regulisanju metabolizma i radu crijeva.

Takođe, peršun sadrži folne kiseline, antoksidante (flavonidi), zdrava jedinjenja (miristicin i apiol) i vitamine K, C i A, pa je odličan prirodni lijek za cijeli organizam. Mnogi stručnjaci preporučuju i đumbir u borbi protiv nadimanja stomaka.