SVI KOJI ŽELE BRZO DA SMRŠAJU PRAVE OVU GRDNU GREŠKU: Dr Filgud otkriva zašto cijeđeni sokovi nisu DOBRI – bolje uradite OVO

Dr Filgud otkrio je koja dijeta je nezdrava i šta bi trebalo da radite ukoliko želite da smršate!

Uslijed ubrzanog način života, danas je pored brze hrane, s druge strane, sve više popularna i instant dijeta koja za kratko vrijeme može da skine i po nekoliko kilograma. Ljudi koji žele da smršaju odlučuju se na različite metode ishrane, među kojima je i i svakodnevno ispijanje cijeđenih sokova od voća.

Međutim, koliko je brzi način mršavljenja zapravo zdrav? O tome je je gostujući u “Jutru” na Prva TV govorio Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud.

Kako je i sam dr Filgud napomenuo, naranče, koje je uzeo za primjer, bogate su vlakanima, vitaminima i mineralima, a onda je objasnio šta se dešava sa organizmom kada se svaki dan piju cijeđeni sokovi, kao neki vid dijete.

“Kada unesete četiri pomorandže vi ste siti. One se u želucu zadržavaju 45 minuta, a vlakna koja sadrže su odlična za probavu. Zatim odlaze u crijeva, dok fruktoza odlazi u krv i iz pankreasa se lijuči insulin koji poslije taj šećer odvodi u ćelije”, objasnio je dr, a zatim dodao da isti taj sok samo prođe kroz želudac što nekima nije dovoljno ni za bazalni metabolizam.

Šta je bazalni metabolizam?
“To je količina energije koji organizam troši da ništa ne radi. Kada spavate, dišete, sjedite ili ste mirni, organizam troši neophodne kalorije za život i upravo je to bazalni metabolizam”, objasnio je doktor i dodao da prečesto unošenje ovih sokova dovodi do naglog povećanja šećera u krvi i dalje do disbalansa u organizmu. Za kraj, dr Filgud je napomenuo da ne treba pretjerivati u tome i da je za organizam mnogo bolje i zdravije da pojedete voće ili povrće, nego da ih cijedite.

(MONDO)