VEČERAS SKUHAJTE OVU NAMIRNICU U MLIJEKU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Pojedite ujutro i KILOGRAMI ĆE SPADATI KAO LUDI

Kako da napravite najbolju kašu od ovsenih pahuljica za mršavljenje – uradite ovo i nikada neće biti suva! Trik koji čini da kaša bude kremasta, samo dodajte 1 sastojak!

Ovsena kaša postaje sve popularniji izbor za doručak kada je reč o dijetama i zdravoj ishrani. Instant ovsene kaše su često pune šećera, pa je bolja, a i jeftinija, varijanata da kašu napravite sami. Ovsene pahuljice sadrže vlakna koja pozitivno utiču na probavu, ubrzavaju metabolizam i imaju vitamine i minerale, a predstavlja sjajan izbor za doručak ako želite da smršate ili se hranite zdravije.

Postoje razni načini za pripremu ovsenih pahuljica, a mnogi prave grešku zbog koje im pahuljice ostaju suve. Ukoliko kaša postaje sve suvlja i suvlja dok je jedete, onda recept nije bio dobar. Postoje i recepti sa kuvanjem ovsene kaše da bi ostala mekša, ali tako gubimo mnoge hranljive sastojke.

Tajna savršene ovsene kaše jeste u tome da je potopite u mlijeku ili vodi i ostavite da odstoji preko noći u frižideru. Tako će pahuljice upiti tečnost i postati super mekane. Za dodatni kremasti ukus kaše, u nju dodajte 1 kašiku čia semenki. Od ovih sjemenki se često prave veganski pudinzi jer kada stoje u tečnosti čia sjemenke bubre i tečnost dobija gelastu strukturu. Evo receptta za ovsenu kašu koja će uvijek uspjeti – trebaće vam samo 5 minuta da je napravite, a daće vam savršenu energiju za početak dana. Priprema se lako, a možete praviti kombinacije sa raznim ukusima.

Sastojci:

50g ovsenih pahuljica
120ml mlijeka (može i biljno)
55g grčkog jogurta
1 kašika čia sjemenki
1 kašičica meda
prstohvat rendanog indijskog oraščića

Priprema: Pomiješajte sve sastojke da se sjedine u kašu, a onda poklopite posudu i ostavite da kaša ostoji preko noći u frižideru. Ujutru dodajte u kašu dodatke poput voća, crne čokolade ili semenki, u zavisnosti od vašeg ukusa. U nastavku pročitajte nekoliko kombinacija dodataka koji će kašu učiniti nevjerovatno ukusnom:

1. kikiriki buter, džem, bademi
2. jabuka, orasi, cimet
3. borovnice, crna čokolada
4. ananas, vanila, kokos
5. banana, nar, orasi

Izaberite svoju omiljenu kombinaciju i uživajte u ukusu i dejstvu zdravog doručka poput ove ovsene kaše.

Izvor: Sensa