SVAKOG JUTRA NA PRAZAN STOMAK POPIJTE ČAŠICU SOKA OD ĐUMBIRA: Evo šta će se desiti

Saznajte koliko je sok od đumbira koristan za zdravlje!

Da li znate šta samo jedna mala čašica đumbira može da učini za vaše zdravlje? Efekat je nevjerovatan – pomaže varenje, otklanja mučninu i menstrualne bolove, podiže energiju… Bonus je i što je priprema napitka krajnje jednostavna!

Da biste napravili ovaj napitak, pomiješajte iscijeđen sok od đumbira sa limunovim sokom i dodajte mu med i crni biber. Jedna čašica će učiniti čuda za vaše zdravlje. Ova mješavina je krcata korisnim sastojcima kao štosu fosfor, vitamin B, B3, B6, proteini i dijetalnim vlaknima.
Gingerol prisutan u svežem đumbiru pomaže kod kod mučnine i stomačnih problema kao što je loše varenje.

Ako sok od đumbira pijete svakog jutra na prazan stomak, stručnjaci kažu da ćete umnogoe pomoći svom zdravlju! Evo u čemu sve ovaj napitak pomaže…

Ublažava mučninu – gingeroli prisutni u sirovom đumbiru dobro djeluju kod mučnine i stomačnih problema među kojia je i loše varenje. renje. Takođe, može da pomogne i trudnicama kod mučnine, a takođe je bezbjedan za djecu.

Smanjuje menstrualne bolove – gingeroli, šogaol i paradol koji se nalaze u đumbiru mogu biti od velike pomoći ženama koje se bore sa menstrualnim i bolovima u mišićima. Pacijenti sa artritisom takođe će osjetiti olakšanje jer ovaj “lijek” čini čuda i za bolove u zglobovima.

Podiže energiju – za one koji se svakog jutra osećaju usporeno i umorno, ispijanje đumbira je odličan način da započnu dan. Podiže energiju, poboljšava cirkulaciju i prirodno eliminiše toksine.

Pomaže kod lošeg varenja – bol u stomaku, kiselost i nadimanje su uobičajene tegobe koje nastaju kada jedemo tešku i masnu hranu. Napitak od đumbira ujutru pomoći će bolje varenje i podstaći će rad metabolizma.

Reguliše šećer u krvi – pacijenti sa dijabetesom takođe mogu da imaju koristi od uzimanja đumbira svakog jutra, a sve znog njegovih antiinflamatornih svojstava. Ovaj našpitak održava zdravlje srca tako što pomaže regulisanje krvnog pritiska.

MONDO