NE RASPADA SE – OVAKO SE POHUJE RIBA: Dodajte 1 sastojak, hrskava okolo a iznutra savršena (RECEPT)

Pohovanje u pivu, kukuruznom brašnu i kukuruznom grizu

Na ovaj način može da se pohuje bilo koja vrsta ribe ( morska, riječna, a odlična je i za sve vrste fileta ), ćufte, tikvice, patlidžan, pečena paprika i još mnogo drugih vrsta povrća ili onoga što volite. Ovaj put smo pohovali ribu.

Sastojci za pohovanje za 1 kg ribe: 300 ml piva, 5 kašika kukuruznog griza, 3 kašike kukuruznog brašna, 1 kašika belog brašna + bijelo brašno za prvo “valjanje”, 1 kašika prezle, 1/2 kašičice crvene mljevene paprike, 1/2 kašičice bijelog luka u prahu ili granulama, 1 kašičica suhog začina

Priprema: Pomiješati kukuruzno brašno i griz, prezlu i dodati kašiku bijelog brašna, izmešati pa dodati suhi začin, bijeli luk, i crvenu, mljevenu papriku. U drugu posudu usuti oko 5 kašika bijelog brašna.

U treću posudu sipati pivo. Zagrijati ulje u tiganju ( kojeg treba da je bar 1 cm visine ) u kojem će se riba peći na nešto jače od srednje. Uvaljati ribu prvo u bijelo brašno, pa u pivo a onda u mješavu koju ste napravili.

Uvaljati sa svih strana i još malo rukom utisnuti. Spustiti ribu da se peče sve dok ne dobije jako žutu boju.

Ukoliko pohujete povrće količina sastojaka će se mijenjati. Krupniji komadi će zahtjevati manje sastojaka, dok sitniji kojih ima više zahtjevaće više sastojaka. Mješavina je odlična, dok se peče, ne otpada.