SAGORJEVA MASTI PREKO NOĆI: Čaša ovog napitka prije spavanja čini čuda (RECEPT)

Ako ne znate kako da izgubite tvrdoglave kilograme, svakako bi trebalo da isprobate ove recepte

Napici koji sagorjevaju masti su jedan od najlakših načina da izgubite kilograme. Postoje raznovrsna pića za skidanje kilograma, a najpoznatija su limun i đumbir, kafa i zeleni čaj. Ova napici pokazuju visoku efikasnost u borbi protiv masti, a to je činjenica! Osim toga, ona su zdrava i laka za pripremu, što je idealna opcija za ljenjivce!

Danas želimo da vam predstavimo listu od 3 nova recepta za sagorevanje masti. Oni ne samo da pomažu da bolje spavate, bogati su hranljivim sastojcima, već i uništavaju masti u kratkom periodu.

Dakle, ako ne znate kako da izgubite tvrdoglave kilograme, svakako bi trebalo da isprobate ove recepte!

Mlijeko i muskatni oraščić

Pikantna kombinacija mleka sa medom i muskatnim oraščićem čini ovo piće neobično ukusnim. Med pomaže da se opustite i odmorite. Muskatni oraščić ima efekat zagrevanja koji započinje vaš metabolizam tako da masnoća „gori“ dok spavate.

Ovo se događa u vašem organizmu ako jedete đumbir svakog dana!

Sastojci:

čaša niskokaloričnog mlijeka

2 kašike meda

1/4 kašike mljevenog muskatnog oraha

Samo zagrijte mlijeko i dodajte med i oraščić.

Sok od višnje i aloe vera

Istraživanja su pokazala da sok od višnje značajno poboljšava trajanje i kvalitet sna. Naučnici su pronašli direktnu vezu između konzumiranja višanja i niskog sadržaja masti, uključujući i masnoće u abdomenu. Aloe vera je uobičajeni tradicionalni lijek za dijabetes. Novo istraživanje potvrđuje da reguliše nivo glukoze u krvi i pomaže u smanjenju težine.

Sastojci:

pola čaše nezaslađenog soka od višanja

1 kašika aloe vere

1 čaša vode sa sobne temperature

Pomiješajte sok i aloe veru. Dodajte vodu. Dobro promiješajte i popijte!

Kefir i spirulina

Spirulina nevjerovatno čisti telo, smanjuje upale i jača imunitet. Ako popijete ovaj koktel sa kefirom prije spavanja, opterećenje jetre se smanjuje nakon jela. Skromna zelena alga u kombinaciji sa kefirom ispravlja sve nedostatke u ishrani, podiže energiju i zdrav metabolizam.

Sastojci:

2 kašike spiruline u prahu

1 čaša kefira

Rastvorite spirulinu u kefir, dobro promešajte i dodajte začine ili med po ukusu.

Ovi jednostavni recepti za mršavljenje ne samo da vam pomažu da uđete u uske farmerke, već i da poboljšate svoje zdravlje. Ipak, zdrava ishrana i vježbanje su još uvijek pouzdane provjerene metode gubitka težine u predjelu stomaka. Međutim, nedavne studije su pokazale da pića koja sagorjevaju masnoće pomažu da se sagore kalorije noću!

Novi.ba/Stil.kurir.rs