AKO OVO USPIJETE, ZNAČI DA STE U ODLIČNOJ FORMI: Probajte ovu vježbu ako želite da imate lijepo oblikovane i jake noge

Kada vam dosadi obično sedenje uza zid, imamo za vas izazov koji će pokazati koliko ste zaista u formi.

Podsećamo vas da ćete imati koristi isključivo od pravilnog izvođenja ove vežbe, što podrazumeva da vam leđa stoje pravo dok ste naslonjeni uza zid, a kolena savijena pod uglom od 90 stepeni u sedećem položaju. Ruke možete držati uza zid, na svojim butinama ili na bokovima. Na kraju, ne zaboravite da prilogodite vežbu svojoj fizičkoj spremi i prestanete da je izvodite dok još imate snage da se uspravite.

Plan izazova

Sedite uza zid 1 minut i 30 sekundi;
Odmorite se 30 sekundi;
Sedite uza zid 1 minut i 15 sekundi;
Ponovo se odmorite 30 sekundi;
Spustite se još niže, kao da radite čučanj, ispružite ruke i u tom položaju ostanite 1 minut;
Odmorite se 30 sekundi;
Sedite uza zid 45 sekundi;
Odmorite se 30 sekundi;
Sedite uza zid 30 sekundi;
Odmorite se 30 sekundi.
Zvuči naporno, zar ne? E, pa vežbe još nisu gotove. Sada je vreme da ponovite svaki korak, ali od poslednjeg ka prvom. Ako uspete da završite ovaj izazov, u odličnoj ste fizičkoj formi. U slučaju da ste se zaustavili kada ste završili poslednji korak i niste krenuli da radite nove serije vežbi, ali u obrnutom redosledu, trebaće vam još malo vremena dok ne ojačate dovoljno da kompletirate ovaj izazov. Ako pak niste bili u stanju da završite polovinu ovog izazova, to je znak da treba da dodatno poradite na snazi svojih donjih ekstremiteta.

Kada u potpunosti savladate sedenje uza zid, savetujemo vam da vežbu dopunite elastičnom trakom, koju ćete na jednom kraju držati nogama, a na drugom vući gore-dole rukama, kako biste ojačali i ove delove tela.