SUPA ZA BRZO MRŠAVLJENJE: Sadrži sastojke koji TOPE MASNE NASLAGE SA STOMAKA, čisti i OPORAVLJA organizam (RECEPT)

Ubrzava metabolizam!

Malim promjenama navika do velikih rezultata – proces mršavljenja može biti zdrav i zabavan, samo je potrebno da napravite izbalansiran jelovnik. Jedan takav obrok vam predlažemo, a sigurno će ojačati organizam i pomoći da skinete neželjene kilograme. Riječ je o supi za mršavljenje koja topi masti!

Glavni sastojci ove supe su povrće sa niskim procentom kalorija, a masnoće skoro da uopšte i nema. Tajna je i u dobro odabranim začinima poput bibera, kurkume i peršuna, ubrzavaju metabolizam i povoljno utiču na probavu. Zdrava supa za mršavljenje će regulisati apetit i dugo vas držati sitim.

Evo recepta:

Sastojci:

1/2 glavice kupusa
1/2 kašičice bibera
2 crna luka
1 stabljika celera
1 šargarepa
3 manja paradajza
peršun
Ljute paprike – opciono
So
1/4 kašičice kurkume
maslinovo ulje
Priprema:

Luk isjeckajte na sitno i propržite u šerpi na par kapi maslinovog ulja. Kupus,šargarepu, celer, paradajz i ljutu papriku (po želji) isjeckajte na sitno i ubacite u šerpu sa isprženim lukom. Nalijte malo vode i dinstajte uz mješanje na srednjoj vatri.

Nakon 10 minuta dolijte vodu tako da postane čorbasto. Kuhajte još 20 minuta, pa sipajte biber, so i kurkumu. Peršun isjeckajte i dodajte. Sve promiješajte, ako treba dolijte malo vode i pustite da se kuva još 10 minuta. Vaša supa je gotova. Jedite je toplu uz salatu. Možete dodati i malo krutona ražanog integralnog hljeba.