ČETIRI NAČINA NA KOJI BANANE POMAŽU U TOPLJENJU SALA NA TRBUHU!

Kad se želite riješiti sala na trbuhu, odabir prave hrane koju ćete uključiti u svoj režim mršavljenja pokazao se ključnim. Čak i ako se neki predmet čini zdravim, on može sadržavati neke nutritivne tajne koje ometaju gubitak težine oko struka.
Kada morate sastaviti novi sedmični meni osmišljen za sagorijevanje masti, banane su jedna od najboljih namirnica za brzo topljenje masnoća na trbuhu.
Ovo voće zaista je idealno ukoliko želite skinuti salo sa stomaka, zbog toga vrijedi saznati kako tačno utječu na vaše tijelo te pomaže da formirate savršenu strategiju napada za topljenje masnoća na trbuhu.

Banane utječu na crijevnu floru
Kada trebate početi paziti na svoju težinu i sagorjeti malo masnoće na trbuhu, uravnoteženjem flore možete započeti cijeli put mršavljenja. Banane čine upravo to pomažući uvođenje dobrih bakterija u želudac i pripremajući naše tijelo za gubitak težine.
“Banane su bogate probiotičkim vlaknima i pokazalo se da povećavaju broj fidobakterija u crijevima”, kaže doktor Kate Netz.
Istraživanja pokazuju da zdrava razina bifidobakterija može pomoći u mršavljenju i poboljšati metaboličko zdravlje.

Banane mogu obuzdati žudnju za hranom
Kada radite ili živite u stresnom okruženju, što je sada slučaj većine ljudi, nivo kortizola je visok, zbog čega žudite za hranom bogatom šećerom”, kaže dr. Sandra El Hajj .
“Ovo je jedan od glavnih razloga zašto ljudi počinju dobivati ​​na težini i konzumiraju nekontrolirano. Banane pomažu u sprječavanju ove žudnje tako što tijelu prvo nude visoke razine magnezija koje vam mogu pomoći u kontroli nivoa stresa, kao i osjećaju sitosti.

Povećaje unos vlakana
Svi su čuli da nam dodatna vlakna mogu pomoći da izgubimo kilograme, a zahvaljujući posebno velikom broju vlakana u banani, možemo se osjećati sito i izbjeći prejedanje.
“Banane su odličan izvor vlakana, a svaka banana sadrži veliku količinu u odnosu na broj kalorija”, kaže dr. Don Grant.
Uključivanjem puno vlakana u vašu prehranu spriječit će vas u osjećaju gladi i smanjiti količinu koju jedete.

Olakšava režim vježbanja
Ništa ne može ukloniti masnoće na trbuhu kao pravilan skup fizičkih vježbi, ali ako svom tijelu ne pružimo ono što mu je potrebno, naši bi napori bili uzaludni. Zahvaljujući bananama, dobivamo odgovarajuću prehranu kako bi naši režimi vježbanja bili uravnoteženi, osiguravajući neke stvarne rezultate.
“Vaši treninzi mogu biti efikasniji zbog manje grčeva u mišićima”, kaže Best.
Grčevi u mišićima mogu biti povezani s disbalansom elektrolita, posebno iz kalija, a banane su prepune ovog nutrijenta.