POLICAJAC JE UGLEDAO BEBU NA SJEDIŠTU I RAZBIO JE PROZOR OD AUTOMOBILA, A ONDA JE SHVATIO DA JE NAPRAVIO VELIKU GREŠKU

Svi ste sigurno čuli kako neki ljudi ostave svoj automobil u potpunosti zatvoren. Tada na scenu stupa neko od heroja ko ili obije bravu automobila ili evenutalno razbije prozor, te izvadi dijete ili životinju koja je zarobljena unutra. Međutim, u nekim državama je to ipak zabranjeno raditi bez prisustva policije. Jedan policajac u AMerici je došao na poziv vezan za dijete koje je ostavljeno u automobilu koji je zaključan. Čim je došao, odmah je razbio prozor i izvadio dijete napolje, ali ono što nije znao jeste da je u pitanju realistična lutka. Pogledajte šta se dalje dešavalo u videu u prilogu:

Kada se beba rodi, tri najvažnije mjere su dužina, obim glave i masa. Masa je jedan od glavnih pokazatelja bebinog zdravstvenog stanja pri rođenju, ali i stanja majke. Novorođenče je najčešće teško između tri i četiri kilograma a prosjek varira između 3,18 i 3,4 kilograma, po različitim istraživanjima[2]. Ukoliko masa bebe odstupa znatno ispod ovog opsega, moguće je da majka ima neku materičnu infekciju ili hromozomske abnormalnosti. Ako masa bebe odstupa znatno iznad ovog opsega, moguće je da majka ima dijabetes, neku bolest srca ili je i sama gojazna.

ako male ili jako velike mase novorođenčeta (npr. ispod jednog kilograma ili preko šest kilograma) mogu predstavljati životnu opasnost za dijete i/ili majku. Novorođenče nije u stanju da preživi samo; zbog toga je potrebno prvih nekoliko godina njegovog života posvetiti intenzivnu njegu za njegovo preživljavanje na bazi njegovih osnovnih potreba, navikavanje na moderne uslove života i prilagođavanje svakodnevnoj ljudskoj ishrani. Sve ovo čine njegovi roditelji, sa naglaskom na njegovu majku.

biscani.net