RADIKALNO ČIŠĆENJE CRIJEVA OD TOKSINA: Recept poznatog stručnjaka za prirodno liječenje, a toliko je moćan da može čak spriječiti i najteže bolesti…

Recept poznatog stručnjaka za prirodno liječenje…

Doktorka Viktorija Semjonova je poznati stručnjak za prirodno liječenje, a ovom prilikom podijelila je svoj recept za radikalno čišćenje crijeva.

Prema njenim riječima, on je toliko moćan i toliko dobro izbacuje otrove iz tijela, da je redovnim konzumacijom čak moguće spriječiti i najteže bolesti.

Ključ je u tome što se najveći broj otrova taloži u crijevima, a zbog tih toksina se u tijelu i razvijaju mnoge bolesti.

Sastojci:

– 500 g šargarepe
– 500 g cvekle
– šaka suhih kajsija
– šaka suhog grožđa
– kašika meda

Priprema:

Povrće sitno isjeckajte i stavite u neoštećeni emajlirani lonac. Prelijte ključalom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća.

Dodajte po jednu šaku sjeckanih suhih kajsija i suhog grožđa. Stavite lonac na vatru da voda proključa. Čim provri, skinite lonac sa ringle.

Kad se malo ohladi, dodajte jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suhom mjestu. Nakon toga tečnost dobro procijedite.

Tečnost pijte i čuvajte u frižideru.

Primjena:

Ova količina biće vam dovoljna za dva dana. Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno prije obroka na pola sata.

Čišćenje crijeva pomoću ovog recepta trebalo bi da traje mjesec dana. Nakon toga, crijeva su preporođena. Ova tečnost korisna je za liječenje raka ali i za preventivu kancera.

Za najbolji efekat ovog prirodnog lijeka, idealno bi bilo da svi sastojci budu organskog porijekla.

Izvor: kucnilekar