KRCATO JE VITAMINOM C, sprječava stvaranje KRVNIH UGRUŠAKA, JAČA IMUNITET: Voće koje bi već danas trebali početi jesti!

Ukoliko ne pijete lijekove za razrijeđivanje krvi, stručnjaci savjetuju konzumaciju namirnica koji će pomoći upravo kod ovog problema.
Kako kažu stručnjaci, najjači efekat ima bobičsto voće koje sadrži obilje minerala i vitamina, a snažno jača vaš imunitet.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

“Samo jedna šaka bobica pomoći će u zaštiti organizma od stvaranja krvnih ugrušaka u tijelu. Ako ih redovno jedete, viskoznost krvi će se smanjiti, a rad krvnih sudova će se normalizovati”, kažu sa klinike Mejo.

Evo o kojim se to voćkama radi:

Ribizla
I crna i crvena ribizla su korisne za tijelo, a posebno za funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Ali, njihov sastav dovodi do različitih efekata. Crna bobica je riznica vitamina C, koji se uspješno bori protiv zgrušavanja krvi. Crvene bobice isto tako sadrže oksikumarin koji utiče na pravilno funkcionisanje srčanog mišića, obezbjeđuje normalan protok krvi u tijelu.

Borovnica
Ova bobica je korisna ne samo za vid, nego i za sistem cirkulacije. Ako ih često jedete u velikoj mjeri ćete smanjiti rizik od pojave krvnih ugrušaka. Zanimljivo je da se ovo ljekovito svojstvo borovnica zadržava čak i kod smrznutih plodova. Pored toga, ovo voće je potrebno onima koji pate od leukemije i anemije, a prisustvo antioksidanata u njegovom sastavu osigurava normalno funkcionisanje drugih organa.

Povezani sadržaj: OTKRIVAMO KAKO: Da li ste znali da čir na želucu možete izliječiti za sedam dana?! (RECEPT)

Šipak
Šipak je isto tako bogat vitaminom C i ne samo da jača sudove i njihove zidove, nego i čisti krv od stvaranja plaka.

Brusnica
Kada je vitamin C u pitanju, prvo na što pomislimo su citrusi, a činjenica je da brusnice sadrže pun više ovog vitamina, čak 70 posto više. Što je najvažnije, je da se bore protiv štetnog holesterola, zgušnjavanja krvi i stvaranja krvnih ugrušaka, pise Magazin Dan