RECEPT ZA ČAROBNI LEKOVITI ČAJ ZA DETOKS PLUĆA: ČISTI PLUĆA I SPREČAVA INFEKCIJE

Recept za čarobni čaj za detoksikaciju pluća! Postoje određene namirnice za čišćenje pluća, a svima nam je poznat i narodni lek od preprženog mleka za suzbijanje simptoma kašlja, piše Lovesensa.

Pluća su duša našeg organizma i zato je važno da ih redovno čistimo, održavamo njihovo zdravlje i detoksikujemo. Tokom pandemije Covid-19 važno je da se više posvetimo jačanju imunog sistema, usvojimo zdrave navike i sačuvamo zdravlje kroz pravilnu ishranu i detoksikaciju.

Predstavljamo recept za magični čaj za detoksikaciju pluća koji pomaže da ojačate imunitet respiratornih organa i očistite ga od hemikalija i toksina iz vazduha. Osim što je vrlo zdrav, ovaj čaj ima i prijatan ukus.

Recept za čarobni čaj za detoksikaciju pluća

Sastojci:

Komadić đumbira/1 kašičica sušenog đumbira u prahu, 1 štapić cimeta/1/2 kašičice cimeta u prahu, 1/2 kašičice bosiljka (suvog ili svežeg), 1 kašičica sušenog začina origana, 3 zrna bibera, 2 zrna kardamona, 1/4 kašičice semenka komorača, prstohvat ajovana, prstohvat kumina.

Priprema:

Sve sastojke potrebno je dodati u 2 šolje ključale vode. Čaj kuvajte 10 minuta, a zatim ostavite da malo odstoji. Procedite i popijte čaj. Pijte ovaj čaj nekoliko dana preventivno kako bi se pluća očistila. Ukoliko kašljete ili imate određene respiratorne probleme, konzumirajte čaj dok ne primetite da olakšano dišete i da tegobe nestaju.

Povezani sadržaj: Da li griješimo: Koliko je sigurno skloniti buđ i pojesti ostatak hrane?

Izvor: Lovesensa.rs